Home |  Scholen | Online Enquête | CMS Websites | Login

info@emailworks.nl   

Handleiding
Home
Specificaties
Self service
Full service
Webformulieren
Demo
Prijzen
Support
Contact

 

Handleiding

Emailworks Online Enquete is niet moeilijk te bedienen. Alles wijst in feite zichzelf, waarbij u gebruik kan maken van de ingebouwde helpfunctie. Mocht u behoefte hebben aan een quick start quide, leest u verder.


In een paar stappen uw enquête online.

Stap 1: Inloggen
Ga naar http://www.emailworks.nl/surveys/Login.asp en vul uw gebruikersnaam (Username) en wachtwoord (Password) in. Klik hierna op Submit en u wordt vanzelf door verwezen naar het de overzichtspagina waar u uw online enquête kan gaan maken (bovenaan dit overzichtsscherm staat de tekst "Mijn enquêtes").

Stap 2: Uw enquête aanmaken
Als u gelijk wilt beginnen klikt u op de knop create survey. U wordt doorverwezen naar het "Create Survey"scherm. Voer bij "Title" de titel van uw enquête/onderzoek in. Aangezien dit waarschijnlijk uw eerste enquête is selecteert u "From Scratch -- Create a new survey from scratch". Klik vervolgens op "Save". U wordt automatisch naar het volgende scherm geleid voor stap 3.

Stap 3a: Uw enquêtevragen invoeren
Na stap 2 werd u automatisch geleid naar het "Modify Survey" scherm. Dit is het scherm waar u uw vragen online kunt zetten.

Klik op de knop "ïnsert" om uw eerste vraag toe te voegen. U moet nu aangeven wat voor item u wilt invoegen. U heeft hiervoor diverse mogelijkheden. U kunt databases koppelen aan uw vragenlijst maar u kunt ook simpele ja en nee vragen invoeren. Omdat dit een spoedcursus voor beginners is, zullen we het zo eenvoudig mogelijk houden.
Voor een vraag met meerdere antwoordkeuzemogelijkheden klik op "Choice - Multiple Answers"
U stelt één vraag, geeft meerdere antwoorden als antwoordmogelijkheid. De respondent kan meerdere antwoorden op één vraag geven.
Voor een vraag met één antwoordkeuzemogelijkheden klik op "Choice - One Answer"
U stelt één vraag, geeft meerdere antwoorden als antwoordmogelijkheid. De respondent kan maar één antwoord op de gestelde vraag geven.

Voor een vraag met als enige antwoord Ja of Nee klik op "Choice - Yes/No"
U stelt één vraag. De respondent kan alleen ja of nee antwoorden.
Voor een open vraag klik op "Open Ended - One Line"
U stelt één vraag. De respondent kan in maximaal één regel een antwoord geven.

Voor een open vraag met een mogelijke lang antwoord klik op "Open Ended - One or More Lines"
U stelt één vraag. De respondent kan in een meerdere regels antwoord geven.

Nadat u één van de mogelijkheden geselecteerd heeft kunt u onder "Question" de vraag invullen die u wilt stellen. Scroll verder naar beneden naar "Answers", waar u indien van toepassing de antwoordmogelijkheden kunt invoeren.

Wanneer u dat gedaan heeft, klikt u op "Save". U heeft nu uw eerste vraag opgeslagen. U wordt automatisch naar de eerste pagina van de enquête geleid.

Stap 3b: Vervolgvragen invoeren
Vervolgvragen kunt u op dezelfde pagina maken, maar u kunt ook een nieuwe pagina aanmaken. Bij een nieuwe pagina komt de vraag in een vervolgscherm te staan. Klik voor een nieuwe vraag op dezelfde pagina op "insert" en op "new pg"voor een nieuwe vraag op een nieuwe pagina. Vervolgens kunt u dezelfde procedure volgen zoals deze in stap 3a is beschreven. De stappen 3a en 3b kunt u herhalen totdat u alle vragen hebt ingevoerd.

Stap 4: Enquête afronden
Indien u alle vragen heeft ingevoerd klikt u op "Done". U keert vervolgens automatisch terug naar de overzichtspagina.

Stap 5: Uw enquête online zetten
Indien u uw enquête online wilt zetten, klik dan vanuit de overzichtspagina op het icoontje onder ontwerp. U keert hierdoor terug naar de ingevoerde vragen. Klik vervolgens op "Launch". U wordt automatisch doorverwezen naar de overzichtspagina. Uw enquête is online! (In stap zes wordt uitgelegd waar u de link kunt vinden die naar de enquête verwijst.) Het kan zijn dat de enquete niet gepubliceerd is. Zet u dan bij opties van de enquete de "start date" op een dag eerder.

Stap 6: Mensen uitnodigen om de enquête te doen
Klik in het overzichtsscherm op het icoontje onder "Mail". In dit scherm vindt u een emaillink en een weblink. De emaillink kunt u gebruiken voor mailings, de weblink indien u een verwijzing in uw eigen webpagina wilt maken. De emaillink kunt u zelf mailen, maar u kunt ook emaillijsten aanmaken door op de knop "Email Lists" te klikken.

Enquête opties
Klik in het overzichtsscherm op het icoontje onder "Opties". U komt terecht op de "Survey Options" pagina. Hier kunt u bepaalde instellingen aanpassen en invoeren. Hier kunt u bijvoorbeeld ook de titel aanpassen.

Tip
Maak voordat u aan de slag gaat eerst een lijstje met vragen en een overzicht van de volgorde waarin u de vragen wilt stellen. U kunt zowel de volgorde als de vragen als ze eenmaal ingevoerd zijn nog aanpassen, echter het zal u enige tijd schelen als u al een idee heeft wat u zou willen.
 

Mocht u er dan nog steeds niet uitkomen kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Stuur een mail naar info@emailworks.nl